Прикордонники заявили, що росіяни призупинили провокації / Фото УНІАН

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні на прес-конференції в Києві заявив начальник прес-служба ДПСУ Сергій Астахов.

“Зараз безпосереднього підходу до кордону немає”, - сказав він.

При цьому він нагадав, що раніше російські війська та бронетехніка з провокативною метою наближалися до українського кордону на відстань 300-50 метрів.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, 12 травня командувач Національної гвардії України Степан Полторак заявив, що російські війська біля українського кордону ведуть провокативну діяльність.

Читайте такожВійська РФ біля українського кордону ведуть провокативну діяльність – командувач НацгвардієюЗа його відомостями, чисельність і склад російських військ біля кордонів України практично незмінні. Російські військові частини ведуть активну передислокацію і провокаційну діяльність.

«Вони перетинають наші повітряні кордони або намагаються це робити, вони намагаються створити нервову обстановку в наших військових і прикордонників», - заявив Полторак.

На його думку, така поведінка покликана створити дискомфорт і паніку в рядах українських військових. «Але ми цю ситуацію відстежуємо, чітко розуміємо, що вони роблять, і готові адекватно відповідати», - запевнив Полторак.