Фото: gepard59 / instagram.com

Слідство розглядає як пріоритетні дві версії замаху на Харківського міського голову Геннадія Кернеса.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні, 6 червня, сказав журналістам заступник начальника – начальник слідчого управління ГУ МВС України в Харківській області Микола Фоменко.

За його словами, на цей час остаточно не відкинута жодна версія, однак пріоритетними залишаються дві: злочин, пов’язаний з професійною діяльністю мера, а також версія, пов’язана з сепаратистськими рухами в Харкові.

Відео дня

Читайте такожКернес починає ставати на ноги і готується до реабілітації в Україні – міськрада

«Залишилися всі, але пріоритетні ці дві», - наголосив Фоменко.

Як повідомляв УНІАН, 28 квітня невідомий з вогнепальної зброї важко поранив Кернеса у спину, коли той здійснював ранкову пробіжку. Мер отримав складне поранення грудної клітини та черевної порожнини. Його прооперували в харківській лікарні невідкладної допомоги.

Читайте такожКернес продемонстрував свої поранення і заявив, що замах мав політичний мотив

Заступник прокурора Харківської області Костянтин Турков повідомив, що слідство розглядає чотири версії: 1) злочин, пов’язаний з професійною діяльністю мера; 2) злочин, пов`язаний із діяльністю Кернеса та його оточення в комерційній сфері; 3) версія, пов’язана з особистими неприязними стосунками мера; 4) версія, яка може походити з протистояння сепаратистським настроям у Харкові з боку Кернеса.