Reuters

Як передає кореспондент УНІАН, виступаючи з трибуни Верховної Ради України, Яценюк заявив, що в жодному разі не погодиться на коаліцію з «регіоналами» і комуністами, а оскільки діюча коаліція розвалилася, то він прийняв рішення подати у відставку.

«Які є варіанти в уряду? Оскільки у нас парламентсько-президентська республіка, то перший варіант: розпалась одна коаліція, прем'єр-міністр розпочинає процедуру формування нової коаліції. Що це означає? Це означає, що прем'єр-міністр повинен взяти в коаліцію комуністів і «регіони». Я цього не зроблю за жодних обставин», - наголосив Яценюк.

Читайте такожЯценюк не виключає, що розпад коаліції у ВР може мати драматичні наслідки для країни

Відео дня

За його словами, «є другий варіант. У цьому випадку, коли немає нової коаліції, а чинна коаліція у парламентсько-президентській республіці розпалась, уряд і прем'єр-міністр зобов'язані подати у відставку. Я заявляю про відставку у зв’язку з розпадом коаліції і блокуванням урядових ініціатив”, - сказав Яценюк.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 24 липня, голова Верховної Ради України Олександр Турчинов оголосив про припинення діяльності коаліції «Європейський вибір» у ВР.

Турчинов відзначив, що сьогодні на пленарному засіданні фракції “УДАР” і “Свобода” заявили про вихід зі складу коаліції та подали відповідні документи з особистими підписами, які підтверджують рішення народних депутатів. Крім того, за його словами, ще 19 народних депутатів заявили і подали заяви про вихід зі складу коаліції.

Читайте такожЗМІ: Яценюк захищає бізнес і доходи Ахметова

Нагадаємо, фракції «УДАР» і «Свобода» оголосили про вихід із коаліції, щоб дати підстави президенту України розпустити нинішній парламент і призначити нові вибори. Як відомо, відповідно до Конституції України, у разі, якщо впродовж 30 днів не буде створена нова коаліція, це дає підстави президенту України розпустити ВР України.