Facebook

Керівник прес-служби, секретар мера Одеси Марія Олійник звільнилася через запис антиукраїнського змісту на її сторінці у Facebook.

Як повідомили УНІАН у Департаменті інформації і зв'язкам з громадськістю Одеської міської ради, Олійник сама написала заяву про звільнення.

«Для нас це – повна несподіванка. Ми так зрозуміли, що Марії надходять погрози», - сказали у департаменті.

Відео дня

Як заявив журналістам мер міста Геннадій Труханов, «для того, щоб і суспільство, і всі оточуючі були спокійні у цьому питанні, заяву оформлено, відповідне розпорядження я підписав».

Читайте такожМер Одеси відсторонив свого прес-секретаря через антиукраїнські записи у Facebook

Він також відзначив, що Олійник сама ухвалила рішення про звільнення.

Труханов вважає, що те, що сталося, – провокація: «Ми маємо справу з майстрами провокацій і дестабілізації ситуації у нашому місті. На жаль, мала місце така провокація».

Як повідомляв УНІАН, за даними ЗМІ, керівник прес-служби мера Одеси Марія Олійник 28 липня нібито написала на своїй сторінці у Facebook: «Коли наші моряки скандують «Героям слава» у відповідь на «самипонимаетечто» («самірозумієтещо»), хочеться змитися. За борт. Або щоб змило їх. Хоча, хлопці, може і не погані. Просто їм не пощастило». ЗМІ публікували скріншот даної сторінки.

Читайте такожУ Миколаєві за сепаратизм засудили місцевого жителя

Сама Олійник заявила, що запис антиукраїнського змісту на її сторінці у соцмережі зробили невідомі, які зламали її аккаунт.

Мер Одеси Геннадій Труханов сьогодні повідомив журналістам, що усунув Олійник з посади. Проте він відзначив, що не знає, чи буде вона поновлена на посаді, оскільки це залежить і від «її морального стану» у зв'язку з погрозами, які надходять на її адресу.