Скріншот

Про це повідомляє маріупольський сайт 0629.

За даними медиків, вчора до лікарні надійшло п'ятеро постраждалих – один до травматології і ще четверо – до хірургії. Всі – у в стані середньої тяжкості. Ще двоє прикордонників одержали допомогу в опіковому відділенні міської лікарні.

На катері, який загорівся і затонув, було 10 чоловік, 7 з них дістали різні травми, двоє зникли безвісти. Один прикордонник не постраждав.

Відео дня

Зараз ведуться пошукові роботи.

Як повідомив начальник управління морської охорони Держприкордонслужби України Микола Жибарєв, 31 серпня тактичну групу з двох катерів, які на відстані близько 3 миль від берега несли службу в районі селищ Безіменне і Широкіне, обстріляли з берега в районі населеного пункту Безіменне.. Є вірогідність, що ракети були випущені з танків.

“Стрільба керованими ракетами велася з берега. Це вже уточнено, - заявив він. - Ракети були виявлені особовим складом сигнальної вахти на видаленні 150 метрів. Ми вважаємо, що було 6 попадань – у район рубки, надбудови і в борт корабля”.

“Коли стало зрозуміло, що врятувати судно неможливо, помічник командира корабля, який залишився старшим на борту, ухвалив рішення покинути катер. Тим самим він врятував екіпаж, - зазначив Жибарєв. – Незважаючи на поранення, він встиг повідомити до Маріуполя про події. Всі катери, що були в морі і в Маріуполі, вийшли на повній швидкості до місця обстрілу”.

Відомо, що екіпаж судна у складі 8 осіб пробув за бортом близько 50 хвилин. Матроси допомагали один одному, незважаючи на те, що були тяжко поранені і обпалені

На борту катера, який підібрав поранених, був фельдшер, який надавав прикордонникам першу допомогу. Далі їх передали медпрацівникам.

Екіпажу іншого катера було поставлено завдання провести обстеження пошкодженого судна і зайнятися пошуком двох безвісти зниклих моряків – командира корабля Дениса Пєтухова і сигнальника, старшого матроса Богдана Тищенка.

Читайте такожУкраїнські прикордонні катери під Маріуполем були розстріляні керованими ракетами За інформацією врятованих прикордонників, найімовірніше, вони загинули – командир корабля і сигнальник знаходилися в районі попадання ракет, і всю силу удару прийняли на себе. Відомо, що Денис Пєтухов прибув до Маріуполя з Одеси, а Богдан Тищенко – маріуполець.

“Стан поранених зараз задовільний, - повідомив командир маріупольського загону морської охорони Юрій Лошак. - Учора двоє постраждалих перебували у тяжкому стані. Двоє людей дістали опіки – один 12% тіла, другий - близько 40%. Ще двоє прикордонників дістали осколкові поранення. Троє постраждалих були контужені”.

У цілому, в обстріляній тактичній групі було 12 осіб. 10 з них - на судні “Гриф”, яке згоріло і затонуло, і ще двоє на “Калкані”.

“Ситуація була складна, і малий катер ухвалив рішення відійти на безпечну відстань, щоб не одержати такі самі пошкодження від ракет, - зазначив Жибарєв. - В результаті обстрілу у судна виникла несправність, але її вдалося усунути”.

На даний час кораблі і катери морської охорони продовжують виконувати охорону морської ділянки державного кордону України. Проте вірогідність нанесення ударів по морських прикордонниках збільшилася.

Нагадаємо, катери були обстріляні вчора о 15:20 в районі сіла Безіменне Новоазовського району.