REUTERS

Зараз головне для президента Росії Володимира Путіна - відволікти населення від економічних проблем, оскільки потрібно провести місцеві вибори, а потім - вибори в Думу.

Про це розповів доктор економічних наук, політолог, керівник Центру досліджень постіндустріального суспільства, чия думка про економічне майбутнє Росії різко суперечить офіційній лінії Кремля, Владислав Іноземцев в інтерв'ю журналу Новое время.

Читайте такожУ Росії через путінське ембарго зростає дефіцит продуктів

Відео дня

"Довгий час у нас діяв негласний суспільний договір, згідно з яким населення не лізе в політику, а за це його добробут поступово підвищується. Зараз ця рівновага добігає кінця. Економіка працює погано, а добробут людей зростає не тими темпами, щоб всі були задоволені Путіним", - говорить він.

У РФ погіршується інвестклімат, починається відтік капіталу та зменшення темпів росту ВВП.

"Зараз економіка Росії розвивається за радянським типом і спрямована на збагачення олігархів, наближених до Путіна", - зазначає Іноземцев.

Читайте такожBloomberg: рубль наближається до найнижчих місячних показників з січня перед введенням санкцій проти Росії

Економіст заявляє, що саме тому правдивість економічних прогнозів у Росії постійно зменшується: якщо Путін давав обіцянки про збільшення ВВП на 10 років, то зараз всі програми розвитку винесені за межі виживання нинішніх лідерів: 2020 - 2030 роки.

Повне інтерв'ю Владислава Іноземцева читайте 12 вересня у новому номері журналу "Новое время".