REUTERS

Як повідомили УНІАН у Відділі з питань взаємодії із ЗМІ Адміністрації Державної прикордонної служби України, протягом ночі з 12 на 13 вересня в порушення встановленого порядку прикордонно-митного оформлення за відсутності представників Міжнародного комітету Червоного Хреста російською стороною здійснено незаконне переміщення так званого «гуманітарного вантажу» через пункт пропуску «Донецьк (РФ) – Ізварине (Укр)». 

Українські прикордонники та митники не були допущені до перевірки та оформлення вантажу і транспортних засобів.

Відео дня

Читайте такожДо Луганська прибув другий «гуманітарний конвой» з Росії - ЗМІ

Як повідомляв УНІАН, сьогодні зранку російські ЗМІ повідомили, що до Луганська прибув другий «гуманітарний конвой» МНС Росії.

За даними агентства ИТАР-ТАСС, всі машини другого конвою МНС із гуманітарною допомогою для України пройшли російську митницю.

Автомобілі нібито привезли у місто цукор, крупи, продукти харчування, а також «усе необхідне для жителів південного сходу України».

Всього в конвої близько 200 вантажівок.

Читайте такожГрузія надала Україні ліки загальною вартістю 580 тис. доларів

Загальна маса гуманітарного вантажу - 2 тис. тонн, окрім продуктів харчування до нього входять препарати для очищення води, електрогенератори та інші засоби для подолання наслідків гуманітарної катастрофи, зазначалося у повідомленні. 

Довідка УНІАН. Першу колону в складі 280 вантажівок із «гуманітарною допомогою» на Донбас влада Росії направила в односторонньому порядку. 22 серпня російські «КамАЗи» прорвалися через український пункт пропуску «Ізварине», який контролюється бойовиками. 

У Комітету Червоного хреста повідомили, що їхні представники не супроводжували вантажівки РФ в Україні, як було обумовлено раніше. 

24 серпня в Міністерстві оборони України заявили, що на вантажівках російського «гуманітарного конвою» було вивезено обладнання українських стратегічних підприємств.