Аксьонов приймав присягу в Раді під крики "Ганьба" / скріншот з відео

Новообраний народний депутат Андрій Аксьонов, який здобув перемогу на виборах до Верховної Ради в 50-му окрузі, запевняє, що не має паспорта РФ.

Про це він сказав у коментарі "Радіо Свобода" у середу, 19 травня.

"За російським паспортом. З юридичної точки зору наявність громадянства може довести тільки наявність паспорта. Хтось із вас бачив мій російський паспорт? Немає паспорта - немає громадянства. А плоди хворої уяви депутатів, журналістів, панове, ви ж дорослі люди, навчитеся думати", - заявив він.

Відео дня

Читайте такожАксьонов про присягу у Раді під крики "Ганьба": цирк поїхав, клоуни залишилися

Що відомо про Аксьонова

  • Аксьонов переміг на проміжних виборах, що відбулись 28 березня у виборчому окрузі №50 у Донецькій області.
  • За інформацією деяких ЗМІ, СБУ за 10 днів до виборів у 50-му окрузі нібито повідомила Центрвиборкому про наявність в Аксьонова російського паспорта і попросила вжити заходів у зв’язку з цією інформацією.
  • 14 квітня заступник голови СБУ Сергій Андрущенко у відповіді на депутатське звернення Володимира Ар’єва (фракція «Європейська солідарність») повідомив, що спецслужба не володіє підтвердженими даними про наявність в Аксьонова паспорта громадянина РФ.
  • Також повідомлялося, що слідчими СБУ здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками злочину, передбаченого ч.2 статті 110 Кримінального кодексу України, в якому в тому числі досліджуються обставини організації та проведення 11 травня 2014 року на території Добропільського району Донецької області незаконного референдуму.
  • При цьому в СБУ зазначали, що підозру Аксьонову не вручали.
  • 28 квітня Центральна виборча комісія повідомила про реєстрацію представника партії «Порядок» Андрія Аксьонова депутатом Верховної Ради України.