Зеленський звернувся до депутатів / president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський наголосив на важливості ухвалення Верховною Радою «банківського» закону для української економіки.

Читайте такожУ Раді в нардепа під час голосування загорівся пульт (відео)

Відповідну заяву президент зробив у своєму новому відеозверненні.

Відео дня

"Сьогодні відбулося засідання Верховної ради. Я дякую кожному нашому народному депутату. Попри всі плітки та звинувачення, на весь бруд, тиск, ви ухвалили  багатостраждальний "банківський закон". Ваше рішення стало зеленим світлом для отримання Україною важливої фінансової підтримки - це мільярди доларів США", - заявив президент. 

Нагадаємо, Верховна Рада ухвалила в другому читанні законопроект про банківське регулювання.

Як передає кореспондент УНІАН, за ухвалення в другому читанні законопроекту про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності (№2571-д), проголосували 270 народних депутатів за необхідного мінімуму в 226 голосів.

Як повідомляв УНІАН, 30 березня Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності (№2571-д).

Низка депутатів та експертів називали законопроект неконституційним, і таким, що суперечить багатьом чинним законам. До законопроекту до другого читання було подано 16 тис. 586 поправок.

30 квітня Верховна Рада прийняла рішення про застосування особливої процедури розгляду законопроектів у другому читанні, передбаченої статтею 119-1 Закону "Про Регламент Верховної Ради", при розгляді в другому читанні проекту закону про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності (№2571-д).