Депутата визнано винним у зловживанні службовим становищем / фото УНІАН

Екс-народного депутата від "Блоку Петра Порошенка" Олександра Черненка, який незаконно отримав компенсацію за винайм житла, засуджено умовно на три роки.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, сьогодні Вищий антикорупційний суд затвердив угоду про визнання винуватості між прокурором САП та Черненком, який незаконно отримав компенсацію на витрати за винайм номеру у готелі «Київ» у зв’язку з начебто відсутністю власного столичного житла.

Читайте такожУ "Слузі народу" розповіли, чи розглядатиме Рада призначення Саакашвілі

Відео дня

Нагадується, що протягом лютого 2016 - листопада 2018 років екс-депутат отримав грошову компенсацію у розмірі понад 582 тис. грн, які були перераховані на його картковий рахунок.

Проте слідством встановлено, що депутат з дружиною мав у спільній власності квартири в Києві.

Крім того, на той момент сам депутат проживав у населеному пункті неподалік столиці, який входив до меж, за які компенсація не передбачається.

Вироком Антикорупційного суду затверджено угоду між прокурором та обвинуваченим. Колишнього народного депутата визнано винним у зловживанні службовим становищем, тобто у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України. За узгодженням сторін йому призначено покарання у вигляді 3 років позбавлення волі з іспитовим строком із забороною обіймати посади на строк 1 рік зі штрафом 17 тис. грн.

Як повідомляв УНІАН, 22 квітня у Національному антикорупційному бюро поінформували, що народні депутати VIII скликання повернули близько 1,65 млн грн безпідставно отриманої компенсації за оренду житла або винайм готельних номерів у Києві після того, як детективи НАБУ розпочали розслідування у жовтні 2018 року.