Діяльність Черновецького-мера нерідко супроводжувалася скандалами / фото 24tv.ua

Колишній міський голова Києва Леонід Черновецький просить суд надати російській мові статус державної.

Про це повідомляє прес-служба Окружного адміністративного суду Києва.

Читайте такожЗеленський лідирує: опубліковано свіжий рейтинг довіри українців до політиків

Відео дня

«До Окружного адміністративного суду міста Києва надійшов позов, у якому суд просять зобов’язати Кабінет міністрів України внести до Верховної Ради проект закону про надання російській мові статусу державної. Позивачем зазначений Леонід Черновецький, відповідачем - Кабінет міністрів», - йдеться у повідомленні.

Серед вимог позову - визнати протиправною бездіяльність уряду, яка, на думку позивача, полягає у невнесенні вищезгаданого законопроекту на розгляд парламенту.

Наразі судом вирішується питання відкриття провадження в адміністративній справі.

Леонід Черновецький у кріслі мера Києва: що відомо

  • Леоніда Черновецького обрали мером Києва навесні 2006 року. За час свого керування столицею він опинявся у фокусі достатньо суперечливих і неоднозначних скандалів, більшість яких були пов’язані з його службовим становищем.
  • ЗМІ неодноразово писали про непрозорий розподіл ділянок у Києві людьми Черновецького. Так, у жовтні 2007 року Київська міська рада з рекордною швидкістю розглянула понад 400 проектів рішень, які стосувалися розподілу і зміни статусу столичних земель.
  • Після президентських виборів 2010 року, у яких переміг Віктор Янукович, Черновецького відсторонили від керування містом, а на його місце призначили Олександра Попова.
  • У 2012-му Черновецький написав заяву про відставку з посту міського голови Києва, що того ж місяця підтримала Київрада.