Штейман оскандалився висловлюваннями про окупований Крим / скрін відео

Депутат Ізюмської міської ради від "Опозиційної платформи — За життя" Денис Штейман прямо у кабінеті мера Ізюма Харківської області заявив, що анексований Росією Крим належить тому, який прапор у ньому майорить.

Скандальну заяву політика опублікували користувачі в Telegram-каналі "ТРУХА Харьков".

Журналісти запитали Дениса Штеймана "Чий Крим?". 

"Чий там прапор висить, тий Крим", - сказав депутат.

Пізніше у Мережі з'явилося відео зі спростуванням від Штеймана, який назвав відео провокацією від колег. Вони ніби-то порізали ролик і виклали лише окремі частини.

Депутат також заявив, що на території Криму висить російський окупаційний прапор, а він сам завжди вважав, що острів є українським.

"Це моя чітка позиція, яку я не змінюю", - заявив нардеп.

У СБУ на Харківщині прокоментували інцидент.

"З'явилося друге відео Штеймана, де він відмовляється від своїх слів. Якщо буде звернення та буде надана доказова база, що в діях особи є склад злочину і вона підпадає під санкції статей, що належать до нашої компетенції, – з нашого боку буде негайна реакція", – прокоментували виданню "Об'єктив" у СБУ.

Зазначимо, Штейман уже неодноразово попадав у різні скандали. Так, поліція Харківської області 31 серпня 2021 року оголосила про підозру депутату від "Опозиційної платформи – За життя" Денису Штейману у перешкоджанні журналістській діяльності.

Раніше, як повідомляв УНІАН, під час конференції індійського інституту оборонних досліджень командувач ВМС ФРН Шенбах заявив, що Україна ніколи не поверне окупований Росією Крим.

22 січня Шенбах подав у відставку після скандалу, викликаного його заявами.

Вас також можуть зацікавити новини: