Чорновол повідомлено про підозру в умисному вбивстві / Фото УНІАН

Колегія суддів Київського апеляційного суду змінила запобіжний захід народному депутату VIII скликання Тетяні Чорновол з цілодобового домашнього арешту на нічний - з 22:00 до 6:00.

Відповідне засідання транслювалося на YouTube-каналі суду.

Читайте такожСуд відправив Чорновол під цілодобовий домашній арешт

Відео дня

"Колегія суддів... постановила апеляційні скарги захисників... в інтересах підозрюваної Чорновол задовольнити частково... Ухвалу про застосування запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту із забороною цілодобово залишати місце проживання... скасувати. Постановити нову ухвалу... і застосувати до Чорновол запобіжний захід у вигляді домашнього арешту на певний період доби, заборонивши їй залишати місце проживання... в період часу з 22:00 до 6:00 наступної доби до 8 червня», - йдеться в оголошеній головуючим суддею резулятивній частині рішення суду.

Крім того, на Чорновол покладені обов'язки прибувати до слідчого, прокурора чи суду за першим випадком, утримуватися від спілкування зі свідками та іншими підозрюваними, а також здати свої документи для виїзду за кордон.

Як повідомляв УНІАН, 10 квітня народний депутат VIII скликання Тетяна Чорновол заявила, що в її будинку представники Державного бюро розслідувань проводять обшук. Вона оприлюднила скан-копію постанови Печерського райсуду Києва, в якій вказано, що її разом з іншими особами підозрюють у причетності до вбивства громадянина Володимира Захарова.

Читайте також"Йдіть до біса з держслужби": Аваков жорстко пройшовся по ДБР через переслідування Чорновол

У ДБР заявили, що Чорновол повідомлено про підозру в умисному вбивстві, вчиненому за попередньою змовою групою осіб способом, небезпечним для життя багатьох осіб (п.п. 5, 12, ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України).

За даними ДБР, 18 лютого 2014 року Чорновол керувала діями групи осіб та безпосередньо брала участь у підпалі будівлі у центрі Києва на вулиці Липська, в якій розташовувався офіс Партії регіонів. Унаслідок пожежі загинув працівник 1948 року народження, який перебував у партійному офісі. У разі доведення вини їй загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічне позбавлення волі.

16 квітня суддя Печерського районного суду Києва Сергій Вовк обрав Чорновол запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.