Справу проти Омеляна закрили / REUTERS

Вищий антикорупційний суд закрив справу проти екс-міністра інфраструктури Володимира Омеляна про недостовірне декларування через закінчення строків давності.

Як повідомили в прес-службі суду, відповідне рішення колегія суддів ВАКС ухвалила 18 серпня, задовольнивши клопотання Омеляна.

Читайте такожНАБУ повідоміло про підозру екс-міністру інфраструктури Омеляну

Відео дня

Його звільнено від кримінальної відповідальності за обвинуваченням у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 366-1 (декларування недостовірної інформації) КК України, у зв’язку із закінченням строків давності.

«Строки давності за першим епізодом пред’явленого обвинувачення спливли 5 листопада 2019 року, а за другим - 30 березня 2020 року. Після спливу вказаних строків обвинуваченому двічі роз’яснювалось право на звільнення від кримінальної відповідальності. Проте останній обидва рази наполягав на продовженні судового розгляду, і лише 18 серпня звернувся до суду з відповідним клопотанням», - пояснили у ВАКС.

Справа проти Омеляна: що відомо

  • Кримінальне провадження проти екс-міністра надійшло на розгляд ВАКС 25 вересня 2019 року.
  • Його звинувачували в поданні декларацій в 2015 і 2016 роках із зазначенням недостовірних даних на 3 млн 034 тис. 532 грн і 8 млн 024 тис. 419 грн відповідно.
  • Омелян очолював Міністерство інфраструктури з квітня 2016 по серпень 2019 року.