Росія анексувала Крим у 2014 році / Фото УНІАН

Для України існує кілька шляхів повернення окупованого Криму, два основних - це військовий та дипломатично-правовий. При цьому військова деокупація наразі не є можливою.

Таку думку висловила нардеп від "Слуги народу" Мар’яна Безугла в ефірі Апостроф TV.

"Є військовий шлях і є дипломатично-правовий. Чи можемо ми військовим шляхом повернути Крим назад? Очевидно, що наразі і в даному контексті - ні. Навіть з Донбасом у нас питання в силу того, що сформувалася ця конфігурація, це були б тисячі і тисячі людських життів і тільки спровокована подальша агресія на Україну. Тому залишається дипломатично-правовий шлях", - зазначила Безугла.

Відео дня

Вона також назвала ще один можливий шлях повернення півострова, однак не стала його виокремлювати. За її словами, він має працювати в сукупності з дипломатично-правовим.

Читайте такожРФ потроїла кількість військових у Криму після анексії - Джапарова

"Це робота спецслужб разом із міжнародною допомогою, дипломатичним шляхом, правовим шляхом. У той же час мають проводитися дослідження, що там відбувається і простежувати зміни соціально-політичної ситуації на окупованих територіях. Я не буду зупинятися на цьому, але в принципі це очевидно: кожна країна діє таким чином відносно своїх окупованих територій. Щоб реалізувати плани по поверненню Криму, нам треба діяти дипломатично виважено, нам треба діяти в міжнародному полі. В цьому плані ми маємо постійно збирати докази, постійно контролювати, працювати, щоб постійною повісткою дня була Росія - окупант, агресор, що вони роблять зараз і що наробили", - наголосила депутатка.

Депутат також вважає. що Україна повинна вести діалог з агресором та шукати спільні шляхи розв'язання цього питання.

Окупація Криму Росією

  • Росія в березні 2014 року після введення військ анексувала український Крим, організувавши "референдум" щодо його самовизначення.
  • Самопроголошена кримська влада заявила, що 96,77% висловилися за приєднання Криму до Росії.
  • 18 березня в Кремлі був підписаний так званий "договір" про прийняття до складу РФ Криму і Севастополя. Країни Заходу не визнають анексію Криму і ввели ряд економічних санкцій проти РФ.