Президент визнав, що вітчизняна економіка слабка / Фото УНІАН, Олександр Кузьмін

Президент України Володимир Зеленський стверджує, що українські пенсіонери старше 80 років отримують значні доплати до пенсії.

Про це він заявив в інтерв'ю чотирьом телеканалам, пише "Сьогодні".

Зеленський, зокрема, нагадав про підвищення мінімальної зарплати та пояснив, що зростання виплати до 6000-6500 гривень - це величезне навантаження на держбюджет, "але це все одно правильне рішення".

Відео дня

"Ми зробили перші кроки згідно з тим, що у нас є, які у нас є гроші. Пенсіонери 80+ отримують додаткові чималі гроші порівняно з тим, що було. Наступного року запрацює програма "75+" – вони будуть отримувати більше. Далі ми хочемо знижувати цей вік людей", – сказав Зеленський.

Читайте такожЗеленський поставив собі три запитання з трибуни Ради

Він додав, що в Україні стане більше грошей на соціальну сферу тоді, коли підприємства чесно платитимуть податки.

"Поки, треба визнати, економіка слабка. Підприємців, які вийшли з тіні, – мало, але вийдуть. Ми ж не просто так йдемо до електронної країни. А коли ми повністю відійдемо від (паперових) довідок, від чиновника, буде менше корупції, і всі будуть платити податки. Буде і "соціалка", і буде рівномірно зростати порівняно з кількістю бізнесу і податків", – підкреслив він.

Підвищення "мінімалки" в Україні: що відомо

Доплати для пенсіонерів в Україні

  • Раніше Кабінет міністрів України ухвалив рішення про підвищення пенсійних виплат і надання соціальної підтримки окремим категоріям населення. Зокрема, рішення включає введення з квітня 2020 року щомісячної виплати в розмірі 500 гривень пенсіонерам старше 80 років, у яких розмір пенсії не перевищує 9205 гривень.
  • У квітні пенсіонерам старше 80 років почали доплачувати по 500 гривень.