Випадкова людина не може потрапити в санкційні списки, сказав Данілов / Фото УНІАН, В'ячеслав Ратинський

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов запевняє, що ті особи з санкційного списку, які підлягають депортації з України, але є громадянами Росії, зможуть самі вибрати країну, куди вони захочуть виїхати, в Росію їх депортувати не будуть.

Про це Данілов сказав в коментарі УНІАН, відповідаючи на питання, чи будуть висилати примусово з території України в Росію вихідців з кавказького регіону, які потрапили в санкційні списки.

Данилов запевнив, що тих людей, частина з яких брала участь у російсько-українській війні на боці України, ніхто в Росію депортувати не буде.

Відео дня

"Вони можуть самі вибрати країну. Це можу бути й Туреччина, і Молдова, і будь - яка інша країна", - сказав він.

Читайте такожЖурнали "Схем" розповіли про відведення суддею Тупицьким окупованого КримуРазом з тим секретар РНБО підтвердив, що частина людей з санкційного списку, які є громадянами Росії, дійсно брали участь у війні Росії на боці України, проте згодом були причетні до кримінальних злочинів на мирній території, і саме тому вони потрапили в санкційні списки.

На прес-конференції Данілов зазначив, що мова йде про чотирьох осіб, щодо яких у ЗМІ є інформація, що вони воювали на боці України.

"Але жодна випадкова людина не може потрапити в санкційні списки. Вони заздалегідь перевірялися, верифікувалися, і не тільки на території України, а й в інших країнах. І ці люди потрапили в списки за вчинення тих чи інших злочинів. Що стосується цих осіб, то один з них причетний до пограбування ювелірного магазину в Києві, там, де вбили охоронця, ще один знаходиться в слідчому ізоляторі, а ще двоє проходять у кримінальних справах", - підсумував секретар РНБО.

Вас також можуть зацікавити новини