Микола Удянський

Микола Удянський, що входить до п'ятірки найбагатших людей Харкова і в сотню найбагатших українців за версією Forbes розповів про те, кого він бачить новим мером і чи буде він далі інвестувати в рідне місто після виборів.

Про це він розповів Парламент.UA.

Зокрема бізнесмен зазначив, що головним пріоритетом для нього є збереження того вектора розвитку Харкова, який сформувався під багаторічним керівництвом Геннадія Кернеса. 

Відео дня

"Обидва головні претенденти, а такими я вважаю Ігоря Терехова і Михайла Добкіна, повинні докласти всіх зусиль, щоб місто і далі так само динамічно розвивалося, будувалося, ставало ще більш квітучим і красивим. І обидва претенденти мають величезний досвід і знання, як це потрібно робити", - сказав Удянський.

Водночас підприємець вважає, що Ігор Терехов, який довгий час працював з Кернесом і керував містом після його смерті, має більше необхідних на сьогодні місту знань.

"На мій погляд, нині Харкову потрібен мер Терехов. Він знає в місті всі ниточки, всі механізми, він розуміє, що і як в місті працює і продовжує курс Геннадія Кернеса", - підкреслив Удянський.

Водночас бізнесмен акцентував увагу на тому, що влада не може ефективно працювати без якісної опозиції, і саме в цій ролі найкраще може проявити себе Михайло Добкін.

"Михайло Маркович, на мій погляд, зараз повинен зайняти місце в опозиції до нинішньої влади, стимулювати її працювати якнайкраще. Він не жив Харковом, не брав участь у його розвитку, і йому треба дати час, щоб відновити свої старі зв'язки, зайти зі своєю політсилою в міськраду на наступних виборах і тоді наступні вибори він цілком зможе виграти", - поділився своїм баченням Удянський.

Бізнесмен також підкреслив, що попри те, яким буде вибір харків'ян 31 жовтня, він продовжить розвивати ініційовані ним проекти і вкладати гроші в розвиток рідного міста.

"Перш за все, я - харків'янин, і розвиток рідного міста для мене стоїть на першому місці. Я продовжу розвивати тенісну академію в місті, будівництво житлової та комерційної нерухомості, збільшення офісів IT-компаній. Наступного року планую створення першого в Україні кіберколеджу в моєму рідному місті. Також я працюю над залученням іноземних інвесторів в наше місто, компаній, які хочуть відкрити представництва в Харкові і вкладати гроші в розвиток Харкова. Я закликаю всіх харків'ян прийти і проголосувати за свого кандидата, за того, хто на їхню думку зробить Харків ще більш сучасним, технологічним, процвітаючим європейським містом", - підсумував Удянський.