Ілля Кива - одіозний депутат знову оскандалився під Радою: відео / Фото УНІАН

Депутат від «Опозиційної платформи – За життя» Ілля Кива неадекватно відреагував на запитання журналістки Bihus.info про скасування Конституційним судом низки антикорупційних норм.

Інцидент стався під будівлею Ради.

Читайте такожГолові КСУ Тупицькому нічого не буде за земельні угоди з окупантами - політолог

Відео дня

У Киви поцікавилися, як той відсвяткував скандальне рішення КСУ, оскільки депутат був одним з авторів позову. На що нардеп обізвав керівника проекту Дениса Бігуса й почав активно розмахувати руками.

«Він корупціонер і пед*раст, який обкрадає державу, не виплачуючи податки, приховуючи доходи. І вашому керівнику місце у в’язниці», – заявив Кива.

Журналістка, своєю чергою, попросила Киву не висловлюватися нецензурно й пояснити, про які податки й доходи йде мова. Проте він не відповів й продовжував звинувачувати розслідувачів у «злочинах». На зауваження, що саме Киві місце у в’язниці, той відрізав, що це визначить закон.

Ілля Кива разом зі своїми однопартійцями «Опозиційної платформи – За життя» наполягав на скасуванні кримінальної відповідальності за недостовірне електронне декларування.

Конституційний суд у жовтні перейшов на бік депутатів й ухвалив рішення на їхню користь. Це спричинило скандал як всередині країни, так і за її межами. За словами експертів, рішення суддів ставить під загрозу відносини країни з Європою і фактично блокує антикорупційну реформу.

Сам Кива неодноразово ставав фігурантом розслідувань Bihus.info. Серед останніх гучних сюжетів довкола статків депутата – жомова яма та нерухомість в Києві.

Інші новини на тему