Володимир Зеленський / фото Офісу президента України

Президент Володимир Зеленський оцінив імовірність вторгнення Росії.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав під час спілкування з представниками іноземних ЗМІ.

"Імовірність атаки є, вона нікуди не пішла. Вона є. Вона була в 2021 році така сама. В 2020 році вона була менша. В 2019 році вона після "нормандського формату" була ще менша", – сказав президент.

Відео дня

Водночас, він наголосив, що потрібно дуже обережно висловлюватися, що "завтра буде війна".

"Не можна сказати, що війна буде завтра чи до кінця лютого, або сказати, як це було в листопаді, війна буде до кінця року. А потім сказати, що війна може бути в січні, в лютому. Я ще раз говорю, вона може бути. На жаль, і давайте тут ставити три крапки, але точно не ставити одну крапку і сказати, що так, вона буде", – додав Зеленський.

Читайте такожЗеленський про запрошення Росії зустрітися: цинізмЯк повідомляв УНІАН, сьогодні, 28 січня, міністр оборони Олексій Резніков заявив, що Російська Федерація до кордонів України загалом стягнула близько 130 тисяч військових, з врахуванням морського та авіаційного потенціалу. За словами міністра, "станом на зараз не спостерігається жодних явищ чи дій військового характеру (з боку РФ – УНІАН), які б помітно відрізнялися від того, що відбувалося навесні минулого року, перед Великоднем".