Володимир Зеленський / фото Офісу президента України

Президент Володимир Зеленський оцінив імовірність вторгнення Росії.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав під час спілкування з представниками іноземних ЗМІ.

"Імовірність атаки є, вона нікуди не пішла. Вона є. Вона була в 2021 році така сама. В 2020 році вона була менша. В 2019 році вона після "нормандського формату" була ще менша", – сказав президент.

Водночас, він наголосив, що потрібно дуже обережно висловлюватися, що "завтра буде війна".

"Не можна сказати, що війна буде завтра чи до кінця лютого, або сказати, як це було в листопаді, війна буде до кінця року. А потім сказати, що війна може бути в січні, в лютому. Я ще раз говорю, вона може бути. На жаль, і давайте тут ставити три крапки, але точно не ставити одну крапку і сказати, що так, вона буде", – додав Зеленський.

Читайте такожЗеленський про запрошення Росії зустрітися: цинізмЯк повідомляв УНІАН, сьогодні, 28 січня, міністр оборони Олексій Резніков заявив, що Російська Федерація до кордонів України загалом стягнула близько 130 тисяч військових, з врахуванням морського та авіаційного потенціалу. За словами міністра, "станом на зараз не спостерігається жодних явищ чи дій військового характеру (з боку РФ – УНІАН), які б помітно відрізнялися від того, що відбувалося навесні минулого року, перед Великоднем".