Гусовський також наголосив на важливості прийняття сучасного Генерального плану розвитку Києва / фото REUTERS

Стратегія розвитку міста повинна бути орієнтована на людину та її потреби з врахуванням сучасних тенденцій та технологій, переконаний депутат Київради Сергій Гусовський.

Про це він заявив в ефірі суспільно-політичного ток-шоу "Право на владу", говорячи про розвиток Києва.

Читайте такожЛідер партії "За майбутнє" озвучив головне завдання політсили (відео)

Відео дня

"Ми ніколи не знайдемо достатньо грошей, щоб набудувати достатньо мостів, якщо вранці половина лівого берега їде на правий працювати. Це питання стратегії міста. Нехай люди на вихідних їдуть на правий берег: в музей, на відпочинок. Світ живе зовсім іншими думками й технологіями. Переважна більшість великих міст зараз живе ідеєю локального проживання у великих містах. Намагаючись зробити так, щоб людина в повсякденному житті у 15-ти хвилинах  від місця проживання мала б можливість прийти на роботу, відвести дитину в садок, купити собі їжу", - зазначив Гусовський. 

Він також наголосив на важливості прийняття сучасного Генерального плану розвитку Києва, оскільки досі столиця живе за генпланом, який розроблявся у 80-х роках.

Нагадаємо, 27 серпня на своєму з’їзді політична партія "За майбутнє" висунула кандидатом на посаду мера столиці депутата Київради та підприємця Сергія Гусовського. На його переконання, столиця України має давати приклад іншим містам, насамперед в ефективності використання коштів, розвиткові, вирішенні екологічних проблем. Чого поки немає.