Генерал розповів, як Україна може повернути півострів / фото УНІАН

Голова Служби зовнішньої розвідки України (2005-2010 рр..) Микола Маломуж вважає, що в питанні з поверненням Криму українській стороні слід бути «більш гнучкою».

Таку думку офіцер висловив в інтерв'ю «Фактам».

Читайте такожПутін не здатний до повномасштабної війни проти України – офіцер ВМС США

Відео дня

«Путін уперся. Каже, що тема Криму для нього закрита, і він ні з ким обговорювати не має наміру. Але я думаю, що в перспективі до теми Криму в переговорах з Путіним можна буде повернутися. Настане час, коли півострів для Росії буде економічно невигідний і фінансово непідйомний», – заявив генерал.

На його переконання, якщо ставити питання про повернення анексованих територій, що називається, ребром, то Путін за жодних умов не піде на його розгляд – це стане потужним ударом по його репутації «сильного лідера», «переможця», «збирача російських земель».

«Якщо в кримському питанні дозволити Путіну зберегти обличчя, то, думаю, він може погодитися повернути півострів. Наприклад, запропонувати президенту Росії перехідний період, створити в Криму вільну економічну зону під міжнародним керівництвом і з залученням зарубіжних інвесторів», – зазначив Маломуж і додав, що при цьому Україна продовжить вважати півострів своєю територією, але не буде вживати жодних адміністративних заходів для констатації цього факту.

«Росія в цей період також зберігає нейтралітет. Я знаю, що Путін був в принципі не проти такого варіанту», — додав генерал.

Як повідомляв УНІАН, раніше колишній командувач ЗС США в Європі, експерт Центру аналізу європейської політики (CEPA) Бен Ходжес заявив, що восени для Росії будуть всі сприятливі передумови для військового вторгнення в Україну.