Президент очікує від Кабінету міністрів прогнозів і рішень щодо збільшення кількості випадків COVID-19 / фото Офіс президента, Telegram

Президент України Володимир Зеленський очікує від Кабінету міністрів прогнозів і рішень щодо збільшення останніми днями кількості виявлених випадків COVID-19.

Як повідомляє прес-служба Офісу глави держави, сьогодні він зібрав представників Кабінету міністрів і правоохоронних відомств на селекторну нараду, щоб володіти найсвіжішою інформацією щодо поширення захворювання та засобів запобігання цьому під час адаптивного карантину.

Глава держави висловив стурбованість з приводу збільшення в Україні кількості хворих на COVID-19.

Відео дня

Читайте такожЗеленський йде на самоізоляцію через хворобу дружини

«Уже третю добу в нас значно вища кількість лабораторно підтверджених випадків зараження. Я просив визначити причину й очікую від вас прогнозів та рішень», – сказав Зеленський.

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов зазначив, що занепокоєння викликає підвищена кількість госпіталізованих з ознаками коронавірусної інфекції, число пневмоній та збільшення виявлених випадків зараження.

Водночас прем’єр-міністр Денис Шмигаль зауважив, що причини для паніки немає, але є «дзвіночки», які вимагають реакції. Він запропонував визначитися з моделлю посилення контролю заходів адаптивного карантину.

«Треба ретельно перевіряти магазини, ринки, громадський транспорт – місця, де можуть бути скупчення людей. Відповідальність за ці скупчення – на закладах та платформах, які мають забезпечити безпеку, прописану Кабінетом міністрів», – зазначив Зеленський.

Своєю чергою Шмигаль зауважив, що міжнародний досвід демонструє дієвість адміністративної відповідальності.

Разом з тим голова Національної поліції України Ігор Клименко доповів, що за час карантину було складено понад 12,5 тис. адміністративних протоколів через порушення вимог безпеки, суди винесли рішення щодо стягнення штрафів на загальну суму 4,5 млн грн.

Як повідомляв УНІАН, в Україні третій день поспіль спостерігається збільшення кількості підтверджених випадків інфікування коронавірусом, зокрема, за останню добу, 12 червня, виявлено 753 нових хворих на COVID-19, що стало «антирекордом» з початку пандемії.

Всього з початку епідемії в Україні захворіли 30 тис. 506 осіб, померли – 880, одужали – 13 тис. 976.