На Кримському мосту стався вибух / скріншот

Радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк відреагував на слова президента Росії Володимира Путіна про нібито "терористичний акт" українських спецслужб на Кримському мосту, який Росія використовувала для постачань для окупаційних військ в Україні.

У своєму Twitter Подоляк наголосив, що держава-терорист одна, і весь світ знає, хто це.

"Путін звинувачує Україну в тероризмі? Це має занадто цинічний вигляд навіть для Росії. Не минуло й 24 годин, відтоді, як російські літаки випустили 12 ракет у житловий квартал Запоріжжя, убили 13 людей і травмували понад 50. Ні, тут лише одна держава-терорист, і весь світ знає, хто це", - написав Подоляк.

У Зеленського прокоментували слова Путіна про 'тероризм' після вибуху на Кримському мосту

Вибухи на Кримському мосту - що відомо

Вранці 8 жовтня, стало відомо, що на залізничній гілці Кримського мосту стався сильна пожежа.

Пізніше в РФ заявили, що на Кримському мосту після вибуху вантажівки спалахнув залізничний потяг з пальним. Згодом стало відомо, що зруйнована також частина дорожнього полотна мосту, по якій їздять автомобілі.

Також повідомлялося про загиблих у результаті події трьох осіб.

Джерело УНІАН у правоохоронних органах повідомило, що підрив Кримського мосту була спецоперацією СБУ. Офіційно в Службі безпеки цю інформацію поки не підтверджують.

Пошкодження Кримського моста ускладнює постачання продовольства, пального та озброєння на тимчасово окупований півострів і південь України, а також перекидання мобілізованих росіян.

За інформацією російського пропагандистського інформагентства РІА "Новости", автомобільний рух частково зруйнованим в результаті вибухів і пожежі Кримським мостом було відновлено.

Раніше глава окупаційної влади Криму Сергій Аксьонов заявляв, що рух автотранспорту по Кримському мосту буде відкрито для легкових автомобілів і автобусів з повною процедурою огляду.

Путін звинуватив у підриві Кримського моста спецслужби України і назвав це "терактом".

Вас також можуть зацікавити новини: