Олексій Арестович / фото УНІАН

Колишня влада та опозиція веде інформаційну війну проти президента Зеленського та його команди. Їхня критика за своєю риторикою нагадує меседжі, які проти України використовує країна-агресор РФ.

Таку думку в ефірі "Свобода слова" на ICTV висловив радник голови Офісу президента з питань стратегічних комунікацій у сфері нацбезпеки та оборони Олексій Арестович.

"Нам кажуть про вугілля з Білорусії, Росії. Але ж схеми існують з 2015-2016 року. Колишній президент Порошенко їх благословив. Перед тим як об’єднатись, треба стати чеснішими. Звинувачення, які на нас сипляться 2,5 роки і зараз, мають характер інформаційної війни, яка точиться проти чинної влади всередині країни. Співпадаючи часто за наративами з зовнішньою інформвійною, яка проводиться проти України з боку РФ. І коли опозиція усуне це, можливо виникнуть умови для перемовин або спільної діяльності", — зазначив Арестович.

Відео дня

Протести проти чинної влади проти волі самих учасників таких акцій можуть стати їхньою роботою в інтересах Росії.

"Ми маємо бути дуже тверезими. Ми чудово розуміємо, що коли опозиція нищівним чином критикує, то це все ж таки не праця на Росію. І коли є люди, які хочуть висловити свій протест і приходять під Офіс президента — це також не праця на Росію. Але це може стати працею на Росію поза волею цих людей і опозиції і вулиці. Тому треба стримуватись", – додав Арестович.

Він переконаний, що ціна за демократію в якості напруженого політичного життя, - це добре, але не тоді, коли техніка та військові РФ на нашому державному кордоні.