Ллойд Остін та Сергій Шойгу поговорили про те, що відбувається біля кордонів України / фото УНІАН, Андрій Марієнко

Сьогодні, 6 січня, міністр оборони США Ллойд Остін та міністр оборони Російської Федерації Сергій Шойгу під час телефонної розмови обговорили ситуацію біля кордонів України.

Про це повідомив прес-секретар Пентагону Джон Ф. Кірбі.

"6 січня міністр оборони Ллойд Дж. Остін III розмовляв з міністром оборони Росії Сергієм Шойгу. Вони обговорили зниження ризиків біля кордонів України", – йдеться у повідомленні.

Відео дня

Російські війська на кордоні з Україною: що відомо

Нагадаємо, наприкінці жовтня 2021-го видання Washington Post, посилаючись на заяви своїх анонімних джерел, повідомило, що Росія відновила нарощування військової сили на кордоні з Україною. Крім того, в соцмережах стали з'являтися відеоролики з ешелонами військової техніки, зокрема танками та ракетами, які перевозять в південні та західні регіони Росії. За даними видання, в США та Європі на це звернули увагу після завершення російсько-білоруських військових навчань "Захід-2021".

Читайте такожСекретар РНБО назвав головну мету Путіна щодо УкраїниПізніше видання Politico оприлюднило свіжі супутникові фотографії, які підтвердили повідомлення про те, що Росія знову зосереджує війська і військову техніку на кордоні з Україною.

Згодом керівник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов в інтерв'ю виданню Military Times повідомив, що Росія сконцентрувала біля кордону з Україною 92 тисяч військовослужбовців і готується до вторгнення в кінці січня – початку лютого 2022 року.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що Росія розмістила біля кордонів України 115 тисяч військових.

За повідомленням Financial Times, Західна розвідка передбачає "високу ймовірність дестабілізації" України з боку Росії вже цієї зими.

Тим часом Москва всі звинувачення в підготовці нападу на Україну заперечує, вказуючи на активізацію сил НАТО біля російських кордонів.

Вас також можуть зацікавити новини: