Україна зацікавлена у збереженні мінського формату переговорів / фото УНІАН

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Україна зацікавлена у збереженні усієї нормандсько-мінської інфраструктури.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Кулеба повідомив під час онлайн-брифінгу.

"У 2014 році сформувалася ціла інфраструктура мирного процесу, яка складається з нормандських самітів, нормандського квартету міністрів закордонних справ, нормандського квартету радників лідерів чотирьох країн і Тристоронньої контактної групи... Україна зацікавлена у збереженні цієї інфраструктури, яка показала, що здатна виконувати ефективну і конструктивну роль, якщо РФ налаштована на пошук рішень, а не створення нових проблем", - сказав Кулеба.

Відео дня

Читайте такожПроведення зустрічі лідерів країн "нормандської четвірки" залежить від Росії - Кулеба

За його словами, окрім листа заступника голови Адміністрації президента Росії Дмитра Козака про вихід РФ з переговорів по Донбасу, який учора з'явився в ЗМІ, Україна не отримувала якихось конкретних сигналів від Кремля.

"Саме тому ми не поспішаємо з висновками, а чекаємо на подальші кроки Росії у цьому напрямку. Але ми будемо підходити до цього питання з тієї позиції, яку я озвучив. Ми зацікавлені у збереженні усієї нормандсько-мінської інфраструктури", - наголосив Кулеба.