Руслан Черкаський / фото fakty.ua

Українській митниці гостро не вистачає співробітників, тому питання кадрів для відомства зараз є одним з пріоритетних.

Про це в інтерв'ю «Фактам» повідомив заступник голови Державної митної служби України Руслан Черкаський.

Чиновник вважає, що основні зміни, які зараз проводяться в рамках реформи митної системи, повинні «кількісно та якісно» торкнутися роботи з персоналом. Причому важливим є питання підготовки фахівців.

Відео дня

«Якщо ми хочемо отримати не просто кадри, а мотивованих і високоосвічених молодих людей, виникає питання відновлення довіри до митниці, як до інституту. Також потрібен облік та заохочення ефективного і раціонального виконання завдань, досягнення KPI, система мотивації, – пояснює Черкаський. – Державній митній службі необхідна цілісна кадрова політика, яка буде невід'ємною складовою митної політики».

Більш ефективна робота з кадрами, в свою чергу, дозволить митниці успішніше вирішувати поставлені перед нею завдання, в тому числі що стосуються боротьби з транснаціональним наркотрафіком, контрабандою зброї та інших заборонених до переміщення через кордон товарів, а також запобігання корупції.

«Кадровий ресурс – це найважливіший елемент структури. Адже професійна, досвідчена та мотивована команда здатна виконувати необхідні завдання навіть при недоліках законодавства, оргструктури та інших проблемах», – упевнений заступник Голови Держмитслужби.