Порошенко стверджував, що його син воював в Іловайську, каже Бутусов / Фото УНІАН

Петро Порошенко, будучи президентом, влітку 2014 року повідомив неправдиву інформацію про те, що його син нібито воює під Іловайськом. Це сталося наприкінці серпня, коли українські війська там перебували в оточенні регулярної російської армії.

Про це розповів журналіст і військовий експерт Юрій Бутусов в інтерв'ю Дмитру Гордону.

"Я в присутності великої кількості людей сказав: "Петро Олексійович, ситуація там критична. Сил для деблокади немає. Треба рятувати людей, потрібен наказ на вихід. Вночі сьогодні ще не пізно, можна вийти. Потім росіяни перекриють". Петро Олексійович сказав, що вони будуть тримати позиції, що ми зібрали останній резерв, щоб вибити ворога з позицій навколо Іловайська. Сказав, що зробить все можливе, щоб деблокувати сили, і вимовив таку фразу: "Мій син під Іловайськом", - повідомив Бутусов.

Відео дня

За його словами, незабаром виявилося, що Олексій Порошенко дійсно знаходився в Донецькій області, проте далеко від Іловайська.

Читайте такожМатеріали кримінального провадження по Іловайську розсекретять - Венедіктова"Його син був в районі Краматорська в цей момент, поза кільцем оточення", - уточнив журналіст.

На питання Гордона, чи блиснула в очах Порошенка сльоза, Бутусов відповів: "Мені здалося, що блиснула".

Відзначимо, в 2014 році Олексій Порошенко, будучи нардепом, розповідав, що в зону бойових дій він поїхав добровольцем, а також був змушений змінити прізвище, щоб не наражати на небезпеку людей навколо нього.

Іловайська трагедія

Наприкінці серпня 2014 року після запеклих боїв бійці сил АТО потрапили в оточення під Іловайськом Донецької області. Російські військові обстріляли коридор, по якому за домовленістю повинні були виходити українські бійці.

За офіційними даними, навколо Іловайська і в самому місті загинули 366 українських бійців, близько 450 отримали поранення, 300 потрапили в полон.