Кулеба прокоментував створення Берегівського району / фото УНІАН

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що створення Берегівського району в Закарпатській області не означає створення окремої автономії в складі України.

Про це він сказав під час ефіру ток-шоу "Право на владу" в ефірі телеканалу "1+1".

"Берегівський район давно і щасливо існує в складі України. Ви згадали Болградський район - і Болградський район давно і щасливо існує в складі України. І будуть існувати обидва ці райони. І питання про якісь національні автономії на території України наразі не є на порядку денному, і я не бачу, як вони можуть на цьому порядку денному з'явитись", - сказав Кулеба.

Відео дня

Читайте також"Жодної зради інтересів України": Кулеба спростував популярні після його візиту до Будапешта фейки

Нагадаємо, 1 червня Кабмін оприлюднив проєкт постанови, в якій вказано кількість новоутворених районів у всіх областях України. У ньому йдеться про п'ять районів області (Берегівський, Мукачівський, Тячівський, Ужгородський та Хустський). У попередньому проєкті їх було чотири.

Письменник Андрій Любка у рубриці "Точка зору" на сайті "Радіо Свобода" написав, що українська влада пішла на перші поступки Будапешту. Він вважає, що район нібито може стати з переважно угорським населенням.

Угорщина блокує співпрацю України та НАТО, зокрема зустрічі комісії Україна-НАТО на високому рівні, бо незадоволена освітнім законодавством, а також законом про мову.