Зустрічі голів МЗС "нормандського формату" пройде у вересні \ УНІАН

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив про підготовку до можливої зустрічі голів МЗС «нормандського формату» (Україна, Німеччина, Франція та РФ) у вересні.

Читайте такожУ МЗС прокоментували переговори Німеччини та РФ щодо Донбасу без участі УкраїниЯк передає кореспондент УНІАН, про це він сказав на спільній з федеральним міністром закордонних справ Німеччини Гайко Маасом прес-конференції в Києві.

«Ми розпочали наші перемовини з питання «нормандського формату», з питання врегулювання збройного конфлікту на Донбасі», - повідомив він.

Відео дня

Кулеба висловив вдячність голові МЗС Німеччини та Франції за те, що вони підтримали його пропозицію провести другу зустріч міністрів закордонних справ «нормандського формату», перша зустріч відбулась навесні.

«Зараз ми готуємося до наступної зустрічі, сьогодні ми обговорили шлях підготовки до неї. У нас є станом на зараз всі підстави казати, що вона відбудеться в повноцінному чотиристоронньому форматі, і до нас приєднається міністр закордонних справ РФ», - додав голова МЗС.

«Наш колега – міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров – не висуває якихось додаткових передумов для проведення нашої зустрічі міністрів у вересні…Всі чотири міністри налаштовані на одне – щоб ця зустріч була змістовною», - зауважив він і додав, що під час переговорів потрібно говорити по суті, а не «топити проблему в дипломатичних формулюваннях та розмовах».

Новини по темі: