Єрмак прибув на зустріч радників лідерів країн "нормандського формату" \ фото УНІАН

Керівник офісу президента Андрій Єрмак у складі української делегації сьогодні прибув до Берліна, де повинні відбутися переговори делегацій країн - учасниць «нормандського формату» на рівні політичних радників лідерів України, Німеччини, Франції та Росії.

Про це повідомила прес-служба Офісу президента.

Читайте такожЗустріч радників лідерів країн "нормандського формату" відбудеться 11 вересня-Зеленський

Відео дня

За словами Єрмака, українська сторона вкотре засвідчує величезне прагнення народу України до встановлення миру на нашій землі.

Українську делегацію очолює віце-прем'єр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков.

«Україна зробила все можливе для виконання домовленостей минулорічного саміту лідерів "Нормандської четвірки" в Парижі. По кожній із них ми надавали свої компромісні пропозиції», - сказав керівник Офісу президента.

Він зазначив, що перемир'я показало, що все можливо, якщо є бажання.

«Прийшов час конкретних дій і конкретних кроків. Прийшов час провести наступний саміт лідерів країн Нормандського формату», - підкреслив Єрмак.

Зустріч радників лідерів країн "нормандського формату":

  • 26 серпня Єрмак повідомив, що зустріч радників лідерів країн "нормандської четвірки", що планувалася на 28 серпня, перенесено на перші числа вересня.
  • Очікувалося, що від України в зустрічі візьме участь Єрмак, від Німеччини – помічник канцлера з питань зовнішньої політики Ян Хеккер, від Франції – радник президента Еммануель Бон, від РФ – заступник голови адміністрації президента Дмитро Козак.
  • 9 вересня прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков підтвердив участь Козака в зустрічі помічників глав держав "нормандського формату" 11 вересня в Берліні.