У Дніпрі відбулася акція проти мера / фото Іван Красіков, Facebook

Антикорупційна платформа “Дніпро без корупції” провела 28 червня, у День Конституції, автопробіг “Дніпро без Філатова”.

Учасники оприлюднили звернення до Президента України, повідомляє "9 канал".

Читайте такожНовий міст у Дніпрі: прокуратура розшукує заступника Філатова, підрядника взяла під варту

Як повідомляється, у заході взяли участь близько п'яти сотень дніпрян: волонтери, активісти, ветерани АТО, підприємці тощо.

Акція пройшла під гаслами “Дніпро без Філатова” та “НІ паркувальній мафії”. Невдоволені люди вимагали зняття Бориса Філатова з посади міського голови.

"Ми чітко вирішили сказати "стоп" Борису Філатову. І Дніпро повинен бути без Філатова, без такого мера, який ввергає наше місто в такий хаос і розруху. Також ми будемо звертатися до центральної влади, до Президента нашої країни, щоб він нам допоміг і звільнив нас, нарешті, від цього деспота, від цього казнокрада - Бориса Філатова", - заявив керівник антикорупційної платформи “Дніпро без корупції”, співорганізатор акції Денис Розов.

"На сьогоднішній день всіх городян дістала корупція - корупція завжди була, але в таких розмірах злодійство ніколи ні за якої влади не спостерігалося фактично", - обурився голова ГО “Антикорупційна правозахисна рада” Олександр Снісар.

Учасник акції та журналіст Олександр Славний розповів, що мерія Дніпра дуже закрита від ЗМІ: “Є багато питань: мільйонні розтрати невідомо на що, неякісний довгий ремонт набережної, неякісний довгий ремонт нового мосту чи, наприклад, дуже закрита мерія від журналістів — отримати коментар від міського голови просто неможливо".

Активісти провели автопробіг “Дніпро без Філатова” / фото Іван Красіков, Facebook

Учасники акції також оприлюднили звернення до Президента України: "...ми, дніпряни, вимушені звернутися до вас публічно, щоб Конституція України і закони України у Дніпрі нарешті почали діяти. Місто Дніпро перетворилося на резервацію, де правлять беззаконня і тотальна корупція, на чолі якої стоїть міський голова Борис Філатов ті його підлеглі чиновники. Саме корупційна діяльність цих посадовців поставило місто Дніпро на межу техногенної катастрофи, тому в будь-яку мить проспект Яворницького може перетворитися на братську могилу. Дніпро - це місто економічних та стратегічних можливостей для України. Проте воно перетворилося на місто рейдерства та беззаконня. За каденцією міського голови Бориса Філатова сумарний бюджет міста становить більше 64 млрд гривень, проте ці кошти тотально грабуються... Зокрема щодо капремонту Центрального мосту слідчими прокуратури доведено привласнення коштів посадовцями у розмірі 29 млн гривень. На будівництво метрополітену вже витрачено більше мільярда гривень, а в результаті кожної миті може скластися, як картковий будинок, 41 житловий та 21 нежитловий будинок", - обурилися дніпрни.