Олександр Біленький

Голова Полтавської обласної ради Олександр Біленький пояснив процеси децентралізації у нашій країні й наголосив на важливості фінансової децентралізації.

Реформу децентралізації він обговорив з Андрієм Куликовим на "Громадському радіо".

Читайте такожПарламентарі відмовились голосувати "за смерть децентралізації" та пропонують збільшити субвенції громадам"Коли ми говоримо про децентралізацію, ми маємо на увазі не тільки адміністративно-територіальну реформу, а й фінансовий ресурс. Для громад фінансовий аспект важливіший, ніж децентралізація впливу", - наголосив Біленький.

За словами очільника Полтавської облради, якщо держава піде на зустріч у фінансовій децентралізації, то до політичної ніхто не буде підходити взагалі.

"Нікому не цікава конфронтація з центром, коли в тебе є ресурс — на зарплату, компенсацію пільг для населення, ремонт ділянки дороги без очікування певних "вливань" від обласної чи Верховної Ради. Коли це питання буде вирішено, зрозуміємо, що не потрібно пересувати на мапі якісь регіони та ототожнювати себе із сепаратизмом чи федералізацією", - наголосив він.

Біленький заявив, що кардинальні реформи треба було проводити у перші роки незалежності. "Для мене особисто це зрозуміло, як аксіома", - підсумував він.