Опитування проводилось 25 жовтня / фото УНІАН, Віктор Ковальчук

Під час всеукраїнського опитування з ініціативи президента України Володимира Зеленського 25 жовтня було зафіксовано лише два випадки, коли інтерв'ювали людей неповнолітні.

Як воно проходило, розповів спікер проекту "5 запитань президента" Артем Гагарін в ефірі каналу "Україна 24". Він заявив, що в цілому вся команда, яка працювала над опитуванням, задоволена результатом.

"Ще не було контакту з президентом, тому що у нього дуже щільний графік. Але в цілому вся команда, яка працювала, задоволена. Попри всі спроби дискредитувати, все було добре, все пройшло в рамках законодавства. Все супер", — сказав він.

Відео дня

Читайте такожУ "Слузі народу" пообіцяли "дати хід" усьому, що підтримали люди на опитуванні від Зеленського

Гагарін розповів, як готували волонтерів до проведення опитування.

"Інструкції складала соціологічна компанія. Особисто я записував якісь відеоінструкції. Інструкції були різні - як одягатися, що говорити, як реагувати на провокаторів. Готувалися до різного", — сказав він. 

Також Гагарін прокоментував заяви про порушення, зокрема випадки, коли опитування проходили неповнолітні.

"Зафіксовано два такі випадки, хоча говорили про більше. В одному з випадків жінка відправила свою дитину під своїм наглядом. Це опитування людей, яке проводили люди. Люди можуть робити помилки. Це перший такий досвід. Були й провокації, але вони не вплинули на результат", — сказав він.

Спікер проекту прокоментував питання оплати праці людей, які на дільницях проводили опитування.

"Я не відповідаю за питання оплати, це до партії та соціологічної компанії. Але ми їх і не називали волонтерами, хіба що на самому початку, вони інтерв'юери. Суму витрат (на проведення опитування - ред.) "Опора" розраховувала виходячи з того, що буде по дві людини на дільниці, а їх не було. Тільки в Києві було по двоє, а в інших містах було по одному. Тож це вже не так, і сума була невірна. Все розкажуть в "Слузі народу", і раніше, ніж ви побачите це у звіті НАЗК", — сказав він.

Всеукраїнське опитування від Зеленського в день виборів 25 жовтня 

  • 25 жовтня, в Україні відбулися місцеві вибори. Одночасно з ними проводилось загальнонаціональне опитування, ініційоване президентом Володимиром Зеленським.
  • Кожному українцеві пропонували відповісти на п'ять запитань: чи підтримує він запровадження довічного ув'язнення за корупцію в особливо великих масштабах; чи підтримує створення на Донбасі вільної економічної зони; чи потрібно скоротити кількість депутатів у Верховній Раді до 300 осіб; чи підтримує легалізацію медичного канабісу для зменшення болю у тяжких хворих і чи потрібно Україні на міжнародному рівні порушити питання про використання гарантій безпеки, визначених Будапештським меморандумом.
  • Голова партії “Слуга народу” Олександр Корнієнко 26 жовтня назвав компанію, яка проводила всеукраїнське опитування.