Журналіст пояснив позицію на переговорах / фото УНІАН

Відомий український журналіст Денис Казанський, якого разом з керівником проекту «Острів» Сергієм Гармашом залучили до переговорів щодо Донбасу в рамках Тристоронньої контактної групи в Мінську, вважає, що тимчасово окуповані території вийдуть з-під російського протекторату.

Читайте такожМеркель заявила про підтримку ініційованих Україною змін у роботі ТКГ щодо Донбасу – ВП

«Я вважаю, що війна колись закінчиться. І рано чи пізно Росії точно має набриднути вся ця історія. Так і влада там коли-небудь все ж зміниться — їм вся ця кампанія зі всіх сторін невигідна — те, що зараз відбувається», — зазначив журналіст в інтерв'ю «ФАКТАМ» і додав, що сподівається на «здоровий глузд» і що «росіяни все ж рано чи пізно припинять цей дебілізм».

Відео дня

Що ж стосується представників окупаційних адміністрацій, то, за його словами, їх ніхто серйозно не розглядає і що тиражовані ними фейки «не мають жодного відношення до реальності».

«Я не прихильник того, щоб всіх чесати під одну гребінку: стверджувати, що весь окупований Донбас в єдиному пориві чекає Україну або в єдиному пориві хоче в Росію. Є різні люди», — зазначив він. Також, за його словами, помилковим є і думка (як у цьому запевняють росіян), що весь окупований Донбас — це прихильники так званих «ДНР» і «ЛНР».

«Наш голос у ТКГ — це голос іншого Донбасу. Який ніколи не визнавав „ЛНР“ і „ДНР“. З першого дня існування цих організацій не вважав їх легітимними, як такими, що мають право щось озвучувати від імені Донбасу. Тому я б не сприймав серйозно будь-які посили з боку цих організацій», — додав Денис Казанський.

Як повідомляв УНІАН, журналісти Денис Казанський і Сергій Гармаш стануть учасниками переговорів ТКГ як представники ОРДЛО.