На зустріч прийшов Вітольд Фокін / скріншот

Перший президент України Леонід Кравчук прийшов на зустріч Тристоронньої делегації контактної групи разом з першим прем'єром Вітольдом Фокіним, по якому видно, що він «багато дивиться телевізор».

Про це на своїй сторінці у Facebook розповів представник ОРДЛО від України головний редактор видання «Острів» Сергій Гармаш.

Читайте такожСловами Путіна переконати не можна – Кравчук

Відео дня

Він зазначив, що зустріч тривала три години, а статус Фокіна поки незрозумілий, але йому, скоріш за все, пропонують увійти в ТКГ, проте він ще не прийняв рішення.

«Знайомилися. В основному вводили Кравчука в курс поточних справ по підгрупах. Він озвучував деякі ідеї. Наприклад, дати Донецькій і Луганській областям статус вільних економічних зон. Або щодо того, як зробити роботу делегації більш відкритою для суспільства. В цілому, сприятливе враження. Нічого "зрадного" він не озвучував і не пропонував. Я прямо запитав, чи має він контакти з Медведчуком. Відповідь – 4 роки не було контактів. Більш того, за його риторикою можна було зрозуміти, що він дивиться медведчуківські канали, але реалістично оцінює інформацію, яка в них подається», – розповів Гармаш.

При цьому він підкреслив, що слова Фокіна його здивували. «Ось Вітольд Павлович мене здивував. Давно я не чув у своєму оточенні вислів "народ Донбасу". Видно, що він багато дивиться телевізор... Було враження, що екс-прем'єр приїхав не з хутора під Києвом, а з окупованої території. Але це теж корисно. Головне, що він був щирий у своєму переживанні за людей і за країну, все інше (якщо він погодиться працювати в делегації) зітреться суворою реальністю небажання Москви ні на жодні компроміси», – упевнений журналіст.

Гармаш вважає, що революції «Мінську» не намічається.

«Її і не можуть зробити окремі члени, навіть у ранзі глави делегації. Політику, як і раніше, визначає чинний президент. Головним модератором і генератором залишається віце-прем'єр Рєзніков, – у нього є для цього реальні механізми. Все інше, від кого б воно не виходило – це ідеї до обговорення, пропозиції, промацування опонента або обіцянки йому пряників, але не більше», – роз'яснив ситуацію в ТКГ Гармаш.

Три години тривала зустріч нашої делегації в Мінській ТКГ з Кравчуком. З ним прийшов і Вітольд Фокін. У якому статусі –...

Опубліковано Сергеєм ГармашемПонеділок, 3 серпня 2020 р.

Як повідомляв УНІАН, раніше Леонід Кравчук заявив, що учасником Тристоронньої контактної групи з Донбасу може стати перший прем'єр-міністр України (1990-1992 рр..) Вітольд Фокін.