Начальника митного посту Михайла Бурдейного ДБР затримала з пакетами кешу на трасі - у нього було 700 тисяч доларів.

Журналісти програми "Гроші" намагалися з'ясувати, куди та кому він віз гроші.

Читайте такожКонтрабандний скандал на "Укрзалізниці": звільнено начальника поїзда та провідникаЗазначається, що Бурдейний систематично збирав та акумулював у себе отримані гроші, частину яких розподіляв далі між усіма, хто заплющував очі на контрабанду або навіть прикривав її.

"На пачках були папірці, на яких було написано, кому вони призначалися: кому - 20 тисяч доларів, кому - 10 тис. Як все це було розподілено, це засвідчує, що на Волині все підготували для роздачі. І машина вже їхала роздавати конкретним людям", - розповів генерал-майор податкової міліції Юрій Атаманюк.

Кому та скільки з цих контрабандних грошей роздавав митник Бурдейний, який виступає в цій історії фактично кур'єром, ДБР поки що не уточнює, на жаль", - додали ЗМІ.

Що відомо про корупційну схему за участю начальника митного посту на Волині

Раніше було викрито схему незаконного переміщення вантажів через державний кордон України з Республіки Польща. Це робилося під виглядом порожніх транспортних засобів з використанням схеми підміни дешевого товару дорогим й довантаження незадекларованих партій товарів. 

Так перевозились харчові продукти, брендовий одяг, автозапчастини, різноманітне обладнання та устаткування, побутова техніка та інше.

Так, у рамках досудового розслідування проведено обшук особистого авто одного з начальників митного поста Волинської митниці Держитслужби, в ході якого вилучено понад 700 тис. дол.