Викрито схему незаконного переміщення вантажів через державний кордон України з Республіки Польща. Це робилося під виглядом порожніх транспортних засобів з використанням схеми підміни дешевого товару дорогим й довантаження незадекларованих партій товарів. 

Відео дня

Так перевозились харчові продукти, брендовий одяг, автозапчастини, різноманітне обладнання та устаткування, побутова техніка та інше. Про це повідомляє Офіс генпрокурора України у Facebook та публікує відповідні фото.

Читайте такожУ порту Миколаєва на кораблі з цементом виявили рекордну партію контрабанди (фото, відео)Так, у рамках досудового розслідування проведено обшук особистого авто одного з начальників митного поста Волинської митниці Держитслужби, в ході якого вилучено понад 700 тис. дол. Кошти були розподілені на певні суми з позначкою, для кого вони призначені.

"За попередніми даними слідства, один з начальників митного посту організував протиправний механізм незаконного переміщення вантажів у великих об’ємах без сплати передбачених законодавством обов’язкових митних платежів", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у кінці кожного місяця посадовець систематично збирав та акумулював у себе грошові кошти, отримані з функціонування протиправного механізму.

У квітні 2021 його відсторонено від виконання посадових обов’язків після засідання РНБО щодо кола осіб, діяльність яких пов’язують з контрабандою.

"Наразі вирішується питання про накладення арешту на вилучені грошові кошти та внесено додаткові відомості до Єдиного реєстру розслідувань за фактом незаконного збагачення (ст. 368-5 КК України)", - підсумували в Офісі генпрокурора.