Міністр економіки Петрашко може піти у відставку / фото УНІАН

Народний депутат від "Слуги народу" Олександр Качура заявляє, що, за деякою інформацією, міністр економіки Ігор Петрашко "вже збирає свої речі".

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав у коментарі журналістам.

За словами Качури, необхідно визнати існування "прогалин" в роботі економічного блоку уряду.

Відео дня

"Незадоволені точно міністром Петрашком, який під час моєї особистої взаємодії і досвіду взаємодії з ним, наприклад, саботував... організацію робочої групи щодо боротьби з тютюновими монополістами в Україні", - сказав Качура.

На його думку, "не тим займається людина на своєму місці".

"За інсайдерською інформацією, Петрашко вже збирає свої речі. Тобто, він уже зібрав своїх деяких підлеглих керівників підрозділів, повідомив про те, що йому недовго залишилося. І фактично ми вже розуміємо, що найближчим часом, скоріш за все, відбудуться ці кадрові ротації", - заявив депутат.

Як вважає Качура, економічний блок уряду "точно буде змінений".

"І я не виключаю, що буде взагалі ротація всього уряду відбуватися. Ближче, мабуть, до місцевих виборів може переформатування багатьох міністерства відбутися", - сказав він.

Читайте такожУ Раді сьогодні розглянуть законопроект про опитування в день виборів (трансляція засідання)

Що було раніше

2 вересня голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявив, що до економічного і енергетичного блоків уряду є багато питань.

"Економічний блок, енергетичний блок – там є багато питань... Криза в енергетиці існує? Існує. Криза в економіці існує? Криза з фінансами, з бюджетом існує? Ось вам усі відповіді... Якщо ми не побачимо конкретного швидкого руху і плану, вони будуть змінені", - сказав Арахамія.

Можливість відставки Кабміну

  • Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков 1 вересня заявив, що наразі немає жодних ініціатив щодо відставки Кабінету міністрів вже цієї осені.
  • Денис Шмигаль став прем'єр-міністром 4 березня 2020 року, змінивши на цій посаді Олексія Гончарука.