Поліція за зверненням нардепа Лукашева відкрила кримінальну справу проти в.о. голови ДАБІ

Національна поліція розпочала кримінальне провадження щодо неправомірних дій з боку в.о. голови Державної архітектурно-будівельної інспекції України Богдана Федоренка.

Про це йдеться у відповіді на запит народного депутата від "Опозиційної платформи - За життя" Олександра Лукашева до Печерського управління поліції Головного управління Національної поліції в місті Києві.

"Повідомляю, що 10.07.2020 старшим інспектором відділу дізнання Печерського управління поліції Трохимець Анастасією Олегівною відомості, викладені у вашому депутатському зверненні, внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12020105060000061, за ознаками кримінального порушення, передбаченого ч. 1. ст. 351 Кримінального кодексу України", - йдеться у відповіді за підписом начальника відділу дізнання Печерського управління поліції ГУ НП у м. Києві Василя Іванішина.

Відео дня

До листа додано витяг з ЄРДР, де зафіксоване вказане кримінальне провадження.

Зазначимо, що вищезгадана ч. 1. ст. 351 Кримінального кодексу України “Перешкоджання діяльності народного депутата України та депутата місцевої ради”, а саме - “Невиконання службовою особою законних вимог народного депутата України, депутата місцевої ради, створення штучних перешкод у їх роботі, надання їм завідомо неправдивої інформації” - караються штрафом від ста до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років.