У 'Право на владу' обговорюють резонансну відставку голови Нацбанку Якова Смолія (наживо)

Сьогодні,  2 липня, о 21:45 на глядачів каналу "1+1" чекає новий випуск суспільно-політичного ток-шоу "Право на владу". У програмі обговорять резонансну тему звільнення голови Національного банку України Якова Смолія.

Читайте такожВідставку глави НБУ Смолія депутати розглянуть вже завтра – Арахамія

Вчора Яків Смолій написав та подав Президенту України заяву про звільнення, заявивши про політичний тиск з боку влади. Під час прямого ефіру "Право на владу" ведуча ток-шоу Наталія Мосейчук разом з політиками та експертами шукатиме відповіді на питання, якими будуть наслідки відставки голови НБУ, що буде з гривнею, та чи продовжать МВФ, Світовий банк та інші великі кредитори фінансово підтримувати Україну.

Відео дня

У програмі візьмуть участь: голова фракції партії "Слуга народу" Давид Арахамія, голова партії та фракції ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко, міністр фінансів України Сергій Марченко, заступник голови фракції партії "Голос" Ярослав Железняк, народний депутат від фракції партії "Слуга народу" Олександр Дубінський, Президент Грузії (2004-2013), голова Виконавчого комітету реформ Міхеіл Саакашвілі, радник Президента України з економічних питань Олег Устенко, народний депутат IV-VI скликань, член Ради НБУ (2003-2005, 2007-2014) Василь Горбаль, співзасновник Українського інституту майбутнього Юрій Романенко.

Як повідомляв УНІАН, 1 липня 2020 року Смолій подав президенту Володимиру Зеленському заяву про звільнення за власним бажанням. Смолій пояснив своє рішення тим, що тривалий час на НБУ здійснюється систематичний політичний тиск, що унеможливлює ефективне виконання ним своїх обов'язків.

Сьогодні, 2 липня, у Верховній Раді було зареєстровано президентський проект постанови про звільнення Смолія з посади голови НБУ (№3772).

Раніше сьогодні заступник голови фракції "Голос" Ярослав Железняк написав у Facebook, що фракція "Слуга народу" ініціює проведення позачергового засідання Верховної Ради сьогодні, 2 липня, о 18.00. Пізніше народний депутат від "Слуги народу" Олександр Качура заявив, що позачергове засідання Верховної Ради сьогодні все-таки не відбудеться.

Раніше Качура повідомляв, що на позачерговому засіданні планують розглянути проекти законів: про держрегулювання діяльності щодо організації та проведення азартних ігор (№2285-д), про реабілітацію осіб з обмеженнями життєдіяльності (№3668), про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо окремих питань організації освітнього процесу в сфері охорони здоров'я (№3671) та проект закону про внесення змін до законодавчих актів щодо соціального захисту населення в період карантину (№3486).