Вадим Рабинович звернувся до нардепів

Із закликом згадати про те, що парламентарії – не представники якоїсь окремої партії, тієї чи іншої політичної сили, а в першу чергу депутати народу України, звернувся до колег народний депутат України, співголова фракції «Опозиційна платформа – За життя» Вадим Рабинович, виступаючи з парламентської трибуни у вівторок, 2 червня.

«Біда прийшла в наш дім! І я хочу, щоб ви усвідомили все те, що насправді відбувається в парламентсько-президентській республіці Україна! На розгляд Верховної Ради надійшла програма Кабінету Міністрів. З неї стало остаточно зрозуміло: країною керують люди, які не розуміють основ управління від слова «взагалі». Ці люди ні інтелектуально, ні професійно не в змозі керувати чим-небудь, а тим більше державою, та ще й у такий складний період!», – звернув увагу парламентарій.

І, все ж, продовжив він, незважаючи на те, що парламент повернув уряду і його програму з припискою «маячня божевільного», сам же парламент доручив уряду без будь-якого контролю зі свого боку підписати договір з МВФ.

«Нагадаю, що цей договір зобов'язує нас продовжувати вбивчу медреформу Супрун, передбачає дорогу комуналку, закриття шкіл, припускає повну кабалу і контроль над державою, яких не було навіть у диких індіанців! Сьогодні нашу країну навіть не купують – її забирають! Забирають, як забирали у стародавні століття у якогось немічного племені!», – обурився Вадим Рабинович.

«Колеги, я пропоную вам згадати, що ви – депутати народу України! Я пропоную вимагати від уряду перш, ніж підписувати які-небудь документи, які продають нашу країну, отримати на це схвалення Верховної Ради, яка, відповідно до Конституції України, є керівником в країні!» – закликав колег з парламенту співголова фракції «Опозиційна платформа – За життя».

Вадим Рабинович запропонував народним депутатам підтримати й проголосувати як невідкладний поданий ним законопроект, яким вводилася кримінальна відповідальність за підписання будь-яких документів з МВФ без попередньої ратифікації Верховною Радою України.

«Божевільні дії божевільного уряду повинні бути негайно поставлені під контроль парламенту України! І зробити це потрібно вже сьогодні, інакше завтра може бути пізно», – резюмував Вадим Рабинович.