Інспектори зможуть розглядати справи, якими зараз займається Нацполіція / Фото - УНІАН

Верховна Рада ухвалила в першому читанні проект закону про внесення змін до статті 219 Кодексу України про адміністративні правопорушення (щодо розширення повноважень інспекторів з паркування для захисту інтересів осіб з інвалідністю) (№4594). 

Як передає кореспондент УНІАН, за це рішення проголосували 289 народних депутатів із 340 зареєстрованих в сесійній залі.

Законопроектом, як зазначається в пояснювальній записці, пропонується розширити повноваження інспекторів з паркування, надавши їм право розглядати справи про адміністративні правопорушення, пов’язані з притягненням до відповідальності осіб, які порушили ч. 5 ст. 122 Кодексу адміністративних правопорушень. Зараз розгляданням таких справ займається Національна Поліція. 

Відео дня

Читайте такожЗеленський зажадав скликати позачергове засідання ВР: що обговорюватимутьУ ч. 5 ст. 122 КУпАП передбачена адміністративна відповідальність за неправомірне використання розпізнавального знаку "Водій з інвалідністю" та за зупинку чи стоянку транспортного засобу на місці, де зупинка та стоянка дозволені лише водіям з інвалідністю та водіям, які перевозять осіб з інвалідністю. Також до відповідальності притягуються ті особи, які стоворили перешкоди водіям з інваліднстю чи тим, хто перевозить людину з інвалідністю.

Раніше УНІАН повідомляв, що у Києві збираються втричі підняти ціни на паркування. Тарифи будуть переглянуті вперше за 12 років.