Українці вважають, що життя в Україні погіршується з кожним новим президентом / фото УНІАН

Близько двох третин українців вважають, що життя в Україні погіршується з кожним наступним президентом.

Як передає кореспондент УНІАН, про це голова правління Центру "Соціальний моніторинг" Ольга Балакірєва та директор Центру "Соціальний моніторинг" Дмитро Дмитрук повідомили на прес-конференції, присвяченій презентації результатів соціологічного опитування.

За її словами, соціологи намагалися з'ясувати сприйняття українцями твердження про те, що "з кожним наступним президентом життя в країні стає все гіршим".

Відео дня

"Для мене ці результати скоріше свідчать про кризу влади як такої та кризу президентської посади, ролі президента у суспільстві як такого. Тому що ви бачите, що сумарно майже 65% опитаних, тобто дві третини, погодилися з таким твердженням, що з кожним президентом в Україні життя погіршується, і лише більше чверті, навпаки, не погодились з цим", - сказала вона.

Також соціологи поцікавилися, чи згодні українці з тим, що, незалежно від того, хто стане президентом, ця людина скоріше представлятиме інтереси своєї політичної сили, свого кола осіб, а не всього народу України.

Читайте такожРівень довіри до Зеленського падає - опитування

"Майже 60% погодились з таким твердженням", - сказала Балакірєва.

Як проводилося опитування

  • Опитування було проведено 20-29 вересня методом індивідуального інтерв'ю f2f. Опитано 3 тис. 14 респондентів. Водночас щодо результатів підтримки партій врахована думка 2 тис. 250 опитаних, адже вони відповіли, що будуть голосувати і визначилися з вибором. Похибка не перевищує 1,9% (стандартне відхилення 1,1-1,9%).