REUTERS

За інсайдерською інформацією, на п'ятничному засіданні РНБО розгляне введення санкцій проти нардепа від "Слуги народу", заступника голови податкового комітету ВРУ Андрія Холодова, за контрабанду сигарет.

Про це у Фейсбуці повідомив політичний експерт Віктор Таран

За його інформацією, слуги вирішили продемонструвати суспільству, що готові боротися зі своїми, і розглядають на роль «жертви» кандидатуру Холодова. Раніше журналісти "Схем" звинувачували його в причетності до масштабного тютюнового бізнесу і називали кумом дружини Віктора Медведчука Оксани Марченко. 

Відео дня

«На перший погляд, у світлі того, що РНБО продовжить розглядати справи контрабандистів, кандидатура Холодова не дивує», — пише Віктор Таран. 

Пославшись на відкриті джерела, політолог повідомив, що через мережу тютюнових кіосків Холодова Т-кіоск реалізують сигарети скандальної тютюнової фабрики з Жовтих вод United Tabacco з підробленими акцизними марками. 

"Правоохоронні органи давно підозрюють фабрику в контрабанді сигарет в Російську Федерацію через фірми-прокладки в ОАЕ та Іраку, а Холодова називають одним з сьогоднішніх власників «United Tabacco» з часткою в 20%. Запасаємося поп-корном і поспостерігаємо, чи вистачить у влади політичної волі накласти санкції на члена своєї ж партії", - пише Віктор Таран.