Міхеіл Саакашвілі / REUTERS

Президент України Володимир Зеленський за рік своєї діяльності зміг не втратити своїх позитивних якостей і не змінитися в гіршу сторону. Ще одним його досягненням є те, що лідер країни ставить себе на рівні з народом і не виявляє пиху.

Таку думку висловив голова Виконавчого комітету реформ Міхеіл Саакашвілі під час ефіру ток-шоу "Право на владу", передає ТСН.

"Зеленський за цей рік ... мені здається, найголовніше його досягнення - що він не скурвився, що він не став злодієм. У нього не з'явилося "любих друзів", він не бере участі в корупції. А це дає мені надію, тому що риба гниє з голови. Якби я сумнівався хоч трішки, що є найменша, що його компрометує, то звичайно ж, ні я, ні багато з порядних людей, які хочуть допомагати, взагалі і близько б не підійшли.

Відео дня

Читайте також"Україну треба витягувати з болота": Саакашвілі розповів про розмову із Зеленським

Друге його досягнення за цей час - то, що влада не керує страхом. Вона не керує репресивними методами, вона не розмовляє зі своїм народом якось зверху, як-то принижено. Зеленський поставив себе на рівень з народом", - сказав Саакашвілі.

Також новопризначений очільник Виконавчого комітету реформ пояснив, що погодився обійняти урядову посаду, бо впевнився, що Володимир Зеленський хоче здійснювати реформи в України.

"По-перше, Зеленському жодна соломинка не потрібна була - у нього не такі погані справи. По-друге, звичайно, я не погодився б бути "весільним генералом". Те, що зовнішні сили спробували якось його зупинити, - це показує, що він діє як глава незалежної країни, як людина, впевнена в собі. Я не чиновник, я збираюся допомогти йому. Якби я не бачив, що Зеленський хоче реформ, хоче змін, я б не погодився на роль "весільного генерала", - додав Саакашвілі.

Як повідомляв УНІАН, 7 травня президент Володимир Зеленський призначив екс-президента Грузії і колишнього главу Одеської ОДА Міхеїла Саакашвілі головою Виконавчого комітету реформ.