Смолій - відставку Смолія у Раді розглянуть 3 липня  / Фото УНІАН

Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявив, що позачергове засідання Верховної Ради України відбудеться завтра.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав у коментарі журналістам.

"Завтра будемо збирати (позачергове засідання - УНІАН). Кадрові питання", - зазначив депутат.

Відео дня

Він уточнив, що на засіданні депутати, зокрема, розглядатимуть питання про відставку Якова Смолія з посади голови Національного банку.

Читайте такожУ "Слузі народу" прокоментували інформацію про ймовірних кандидатів на місце Смолія

"Якщо людина сама пише заяву на відставку, то, я думаю, що нормальна реакція взагалі її задовольняти... А те, що буде щодо призначення нової людини, - там буде багато дискусій і баталій. Ще ніяких не буде кадрових рішень зараз прийнято. Буде і обговорення нормальне, і зустріч з експертами, і з міжнародним середовищем, і з інвесторами, і зустрічі з комітетами, фракціями, і таке інше", - сказав Арахамія.

За його словами, цей процес буде тривалим.

Відповідаючи на питання щодо можливих кандидатів на посаду голови НБУ, Арахамія лише сказав, що це "можуть бути як чоловіки, так і жінки".

За словами Арахамії, позачергове засідання завтра може бути скликане на 14.00.

Він також припустив, що на цьому засіданні Верховна Рада може розглянути питання щодо можливої відставки голови Антимонопольного комітету Юрія Терентьєва.

Як повідомляв УНІАН, 1 липня 2020 року Смолій подав президенту Володимиру Зеленському заяву про звільнення за власним бажанням. Смолій пояснив своє рішення тим, що тривалий час на НБУ здійснюється систематичний політичний тиск, що унеможливлює ефективне виконання ним своїх обов'язків.

Сьогодні, 2 липня, у Верховній Раді було зареєстровано президентський проект постанови про звільнення Смолія з посади голови НБУ (№3772).

Раніше сьогодні заступник голови фракції "Голос" Ярослав Железняк написав у Facebook, що фракція "Слуга народу" ініціює проведення позачергового засідання Верховної Ради сьогодні, 2 липня, о 18.00.

Пізніше народний депутат від "Слуги народу" Олександр Качура заявив, що позачергове засідання Верховної Ради сьогодні все-таки не відбудеться.

Раніше Качура повідомляв, що на позачерговому засіданні планують розглянути проекти законів: про держрегулювання діяльності щодо організації та проведення азартних ігор (№2285-д), про реабілітацію осіб з обмеженнями життєдіяльності (№3668), про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо окремих питань організації освітнього процесу в сфері охорони здоров'я (№3671) та проект закону про внесення змін до законодавчих актів щодо соціального захисту населення в період карантину (№3486).