Володимир Зеленський лідирує у президентському рейтингу, повідомили соціологи / фото УНІАН

У президентському рейтингу нинішній глава держави Володимир Зеленський лідирує, його найбільше підтримують у 17 областях.

За нинішнього президента проголосували б у випадку проведення виборів найближчим часом 27,2% респондентів (серед тих, хто піде на вибори та визначився), свідчать результати опитування "Покоління незалежності: цінності та мотивації", проведеного Соціологічною групою "Рейтинг".

На другій позицій Петро Порошенко – 14,9%, далі – Юрій Бойко з результатом 10,5%, Юлія Тимошенко – 9,7%, Ігор Смешко – 6,6%, Євгеній Мураєв – 5,6%, Володимир Гройсман – 5,1%, інші – не більше 4%.

Відео дня

Зеленський лідирує в 17 областях. У Києві, Тернопільській та Івано-Франківській областях він поділяє першість з Порошенком, у Харківській – з Бойком. При цьому лише у Львівській на перше місце виходить Порошенко, Вінницькій – Гройсман, Донецькій та Луганській – Бойко.

Читайте такожУкраїнці найбільше не довіряють двом політикам – соціологиЗа даними опитування, серед покоління незалежності кожен другий з тих, хто готовий голосувати та визначився, обирає Зеленського. Серед них його результат більш ніж в 4 рази вищий, ніж у Порошенка.

Високий рейтинг у Зеленського серед найменших, які ще не голосують (16-17 років): понад 50% обирають його в цілому і майже 70% з тих, хто б голосував і визначився.

До 30-ліття незалежності України Соціологічна група "Рейтинг" провела перше масштабне соціологічне дослідження з 20 липня по 9 серпня. Методом телефонного інтерв’ю було опитано 20 тисяч респондентів в усіх областях країни, окрім тимчасово окупованих територій Крим та Донбасу.

На початку лютого 2021 року Соціологічна група "Рейтинг" провела опитування і з'ясувала, що якби вибори президента відбулися найближчим часом, то Володимира Зеленського підтримали б 21,2% тих, хто має намір голосувати й визначився з вибором.

На другому місці рейтингу тоді перебував Юрій Бойко, за нього були готові віддати голоси 17,1% опитаних. На третьому місці розташувався Петро Порошенко (16,4%). Юлія Тимошенко була четвертою – за неї були готові проголосувати 12,3% респондентів.

Вас можуть зацікавити такі новини: