НАБУ викрило харківського чиновника / фото УНІАН

Детективи Національного антикорупційного бюро викрили заступника голови Харківської обласної ради у вимаганні понад 1 млн гривень хабарі.

Про це повідомляється в Телеграм-каналі НАБУ.

"НАБУ та САП викрили "на гарячому" заступника голови Харківської облради та його спільника-адвоката після отримання ними останньої частини неправомірної вигоди у 1 млн 50 тис. грн", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

У НАБУ уточнили, що заступник голови облради зі спільником вимагали кошти від директора комунального підприємства за те, щоб той залишився на посаді. "Неправомірну вигоду передавали частинами, після отримання останнього транша у 350 тис. грн учасників корупційного злочину й викрили", - сказано у повідомленні.

Читайте такожСуд виправдав екс-голову ОДА, в маєтку якого виявили тунелі з золотом: той розплакався (фото, відео)

Наразі вирішується питання про повідомлення їм про підозру. Перевіряється інформація про причетність до скоєного злочину інших осіб.

Раніше Depo.Харків із посиланням на джерело повідомило, що детективи НАБУ проводять обшуки у голови Харківської обласної ради Артура Товмасяна (обраний від партії "Слуга народу"), заступника голови обласної ради Андрія Малиша (обраний від ОПЗЖ) і секретаря бюджетної комісії Харківської облради Сергія Гладкоскока (обраний від ОПЗЖ).

Андрій Малиш / фото oblrada.kharkov.ua/

Причина проведення слідчих дій - нібито вимагання хабара за перепризначення на посаду з директора обласного комунального спеціалізованого підприємства з виконання норм екологічної безпеки Сергія Шергея.